Politikodds.com

Alla politiska odds på ett och samma ställe

Odds på statsminister 2018

5 maj, 2017 by Tagged with:    
Posted in: Nyheter

Svensk flaggaDet är lite mer än 1 år kvar till valet i Sverige och nu börjar det bli intressant att titta på odds inför valet. Vi har gjort en djupdykning i vem spelarna och spelbolagen tror kunna bli nästa statsminister. Som det ser ut just nu så är faktiskt Anna Kinberg Batra favorit att bli nästa statsminister.

Moderaterna har tappat i opinionsmätningarna den senaste tiden och man fick nu senast 17,3 procent enligt svensk väljaropinions sammanställning. Det är ett ganska stort tapp sedan 2014 då man låg på runt 23 procent. Sen vet man inte hur mycket man kan lite på opinionsundersökningarna nu för tiden. Då kan det vara mer intressant att titta på oddsen hos spelbolagen.

Just nu så har Anna Kinberg Batra ett bra stöd av oddsen och spelarna. Om du spelar på att Anna Kinberg Batra blir nästa statsminister hos Unibet så får du 1.70 i odds just nu. Stefan Löfven ligger på 4.00 och Annie Lööf ger 7 gånger pengarna. Det är alltså en klar ledning för Anna Kinberg Batra om man får tro spelarna.

Statsminister efter Riksdagsvalet 2018

  • Anna Kinberg Batra – 1.70
  • Stefan Löfven – 4.00
  • Annie Lööf – 7.00
  • Någon annan – 2.50

Spelarna tror på AKB eftersom många tror att alliansen kommer att bli större än de rödgröna i valet 2018. Oddset på att alliansen får flest röster ligger på 1.55 just nu hos Unibet. Med alliansen så räknar vi med M+C+KD+L. Tror du på en rödgrön seger 2018 så ger det betydligt bättre betalt i form av 2.40 gånger pengarna.

Några andra intressanta spel som man kan göra är att Miljöpartiet får lägre än 4 procent i nästa val. Det ger ett odds på 1.80. Eller att Sverigedemokraterna blir största parti i nästa val ger oss ett odds på 1.90. Socialdemokraterna får samma odds på 1.90 och därför tror spelarna och spelbolagen att det är 50/50 om Socialdemokraterna eller Sverigedemokraterna blir största parti.

Om man vill ha lite högre odds så finns det några intressanta alternativ. Om man tror att Moderaterna kan vända på steken och bli största parti i valet så ger det ett odds på 15.00. Centerpartiet har haft bra fart men oddset på att de blir största parti ligger på hela 76.00.

Vi kommer att följa oddsen inför Riksdagsvalet 2018 hela vägen och uppdatera er så fort det händer något intressant. Oddsen kan förändras mycket snabbt när något händer och därför så ska man alltid jämföra oddsen från flera olika spelbolag innan man lägger ett bet.