Politikodds.com

Alla politiska odds på ett och samma ställe

Spelbolagen tror på SD

26 augusti, 2018 by Posted in: Nyheter

Det är många som undrar hur pass stora SD kan bli i valet 2018. Att SD har gått fram kraftigt sedan förra valet vet alla men hur stora är de egentligen? Vi får olika svar om vi vänder oss till spelbolagen eller opinionsmätningar. I förra valet så underskattades partiet kraftigt och därför så stämde opinionsundersökningarna inte så bra. I detta val så blir det troligen inte likadant eftersom fler är öppna med att de röstar på SD.

Om man ska tro spelbolaget Betsson så blir SD största parti i valet 2018. Så här ser oddsen ut just nu.

Högst procent av rösterna i riksdagsvalet 2018

  • Sverigedemokraterna – 1.70
  • Socialdemokraterna – 1.85
  • Moderaterna – 12.00
  • Centerpartiet – 750.00

Olika valDet står alltså mellan Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna enligt Betsson. De flesta andra spelbolag har snarlika odds, men en del tycker att det är helt jämnt mellan SD och S. Dessa odds ändrar sig varje dag och små saker kan få stor betydelse. Alla röster kommer att vara viktiga i detta val och vi får troligen se ett ganska högt valdeltagande. Det är många som vill ha förändring och då måste man rösta.

Sverigedemokraterna blir störst i valet 2018 skrev Aftonbladet den 20 augusti. Satsar du på SD hos Betsson idag så får du 1.70 gånger pengarna medan Socialdemokraterna ger 1.85. Det har närmat sig något och man kan nog säga att det är väldigt jämnt mellan dessa två. Enligt Betsson så har runt 80 procent av deras spelare lagt sina spel på att SD blir störst.

Vem som blir statsminister är spelbolagen också eniga om. Det blir Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Oddset på Kristersson ligger på 1.75 hos Betsson just nu. Stefan Löfven kommer strax efter på 2.30 i odds. Sen är det lite längre ner till Annie Lööf på 6.00 och Jimmie Åkesson på 7.00.

Vad styr oddsen?

Odds sätts delvis genom underlag från olika opinionsundersökningar. Man tar även med expertkunskap och aktuella händelser och bakar ihop det till odds. Om det dyker upp en skandal eller om en viss partiledare gör bra ifrån sig så kan även det påverka oddsen. Vi såg ganska nyligen en partiledardebatt och den påverkade även oddsen beroende på hur bra varje partiledare skötte sig.

Nu är det bara två veckor till val och slutspurter är redan igång. Under förra valet så verkade spelbolagen ha bättre koll än opinionsundersökningarna. Man har haft extra stora fel när det kommer till SD. Vad det beror på är lite svårt att säga men delvis är det eftersom folk inte svarar vad de tycker. Vi får se om vi får samma fenomen i år eller om opinionsundersökningarna kommer närmare. Oddsen känns som en bra vägvisare för hur det ska bli men det här valet är som gjort för överraskningar.

Efter valet så kommer den stora och svåra frågan om vem som ska styra landet. Det kommer att bli svårt att få ihop en regering och det kan krävas nya tankebanor. Enligt Betsson så är det mest sannolikt att M+L+KD+C bildar regering (odds 3.00). Sen har vi någon annan konstellation strax bakom på 4.50 i odds. Det kommer att bli ett spännande val och har man även satsat lite pengar på det så blir det ännu mer spännande.